Oikea sisältö. Oikea paikka.

Case: YIT historia

Eurooppalainen rakennusliike YIT laajeni 2000-luvulla 14 maassa toimivaksi yritykseksi. Kotimaan ohella yhtiön markkina-alueita ovat Pohjoismaat, Venäjä, Baltia ja Keski-Eurooppa. 

Rohkeiden rakentajien vuosisata kertoo sekä kansainvälistyneen YIT:n että sen edeltäjien tarinan. YIT muodostettiin Perusyhtymä-konsernista, joka aikanaan oli Suomen suurin rakennusalan toimija. Konsernin yritykset työskentelivät eri vaiheissa kaikilla rakentamisen sektoreilla aina pellonraivauksesta ja metsänparannuksesta vesilaitosten, tehtaiden, ydinvoimaloiden sekä asuntojen rakentamiseen. 

Yritysten aktiivisuus ei rajoittunut kotimaahan. Ne urakoivat Neuvostoliiton rajaprojekteissa ja jopa Siperian tundralla saakka. Kaukomailla töitä oli öljymaiden aavikoilla ja Afrikan sademetsissä. 

"Rohkeat rakentajat" eivät kaihtaneet riskinottoa, suuria projekteja tai eksoottisia oloja. YIT:n satavuotinen historia on ollut tapahtumarikasta ja värikästä. Tästä todistavat myös kirjan monipuolinen kuvitus ja mukana olleiden haastattelut. 

 

Timo Herranen, Rohkeiden rakentajien vuosisata - YIT 1912-2012. Helsinki 2011