Oikea sisältö. Oikea paikka.

Tilaa tästä

Matematiikkaa on vuosikymmeniä opetettu suurin piirtein samalla tavalla: näytetään malli ja annetaan oppilaan harjoitella. Tämä on ollut käytännöllistä, kun tietoa on pystynyt jakamaan vain puheen tai kirjoitetun tekstin välityksellä. Läheskään kaikki oppilaat eivät pysty opiskelemaan pelkän kirjan avulla, joten tietoa on ollut tarpeen jakaa taululta käsin leuka-liitu-menetelmällä. Nykyteknologia tarjoaa erilaisia

Lue lisää

Yo-kokeeseen valmistautuminen on usein suuri urakka. Joissain lukioissa on tarjolla kertauskursseja, mutta yleensä suurin osa yo-kokeeseen valmistautumisesta tapahtuu itsenäisesti. Siksi työskentelemisen suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa.

Valmistautuminen perustuu omiin tavoitteisiin

Ylioppilaskokeeseen osallistujilla on monenlaisia tavoitteita. Yksi tahtoo syventää tietojaan, toinen tavoittelee korkeaa arvosanaa, kun kolmannelle riittää hyväksytty suoritus. Mikä tahansa oma…

Lue lisää

Editan kirjailija ja kouluttaja Marika Toivola tunnetaan määrätietoisena opetuksen ja arvioinnin kehittäjänä. Toivola sai tunnustusta työstään, kun Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry valitsi hänet vuoden 2019 matemaattisten aineiden opettajaksi. Valintaperusteissa painotetaan muun muassa opettajan uudistumiskykyä, aktiivisuutta, avarakatseisuutta ja kykyä kehittää opetusmenetelmiä.

Lue lisää
Ota yhteyttä

“Olen automaattisesti viehättynyt kauniista [naisista] — alan vain suudella heitä. Se toimii kuin magneetti. Alan suudella. En edes odota. Ja kun olet tähti, he antavat sinun tehdä sen. Voit tehdä mitä tahansa”. Näin kuvaili joitakin vuosia sitten menestyvä liikemies Yhdysvalloissa.

Jotkut ovat pitäneet retostelevaa puhetapaa ”pukuhuonepuheena” ja ajatelleet, että miesten…

Lue lisää

Ladataan…